Iedereen weet dat het benutten van Social media marketing een belangrijke schakel is in het groeien van jouw bedrijf. Daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn. Sterker nog, daar hoef je helemaal geen geleerde voor te zijn.

De vraag is daarentegen: hoe market ik mijn bedrijf op social media? Als jij als eerste dacht aan artikelen en text, dan zou je gelijk kunnen hebben. Ervanuitgaande dat het nu 2013 zou zijn.

Zelfs Facebook stelt de prognose dat binnen niet al te lange tijd 90% van de nieuwsfeed enkel uit video bestaat. Dat is bijvoorbeeld waarom jij Social media video nodig hebt. Dit type adverteren is de moderne versie van TV reclame’s.

Wat maakt een social media video goed?

Dit type marketing video is kort. Heel erg kort. De bedoeling is namelijk niet dat jij jouw hele bedrijfsfilm en geschiedenis op Instagram of een ander soortgelijk social media platform zet. In plaats daarvan, is het de bedoeling dat je nieuwe klanten bereikt, en huidige klanten op die manier mededeelt dat je er nog bent.
Zo gauw zij denken aan een dienst of product die jij levert, wil jij ervoor zorgen dat zij als eerste aan jou denken. Op een manier waarbij je uitspringt van de rest. Een social media video dus.

Al met al is het dus veilig om te stellen dat een goede social media video kort en krachtig is. Binnen een oog opslag moet het duidelijk zijn waar het om gaat, daarbovenop binnen een bijzonder aanzienlijke tijd dient de boodschap overgekomen te moeten zijn. Alles gaat snel op social media. De aandachtsspanne is verontrustend kort. In die tijd krijg jij je podium.

Maar waarom heb ik Social media video nodig?

Dit klinkt misschien een beetje flauw, maar we kunnen er niks anders van maken. Jij hebt Social media video nodig omdat iedereen op social media zit. Simpel als dat. Dit wil niet zeggen dat elke video die jij op jouw kanalen plempt een succesverhaal is. Zo simpel is het nu ook weer niet. Dat is iets waar wij je heel goed bij kunnen helpen.

De doelstelling voor jouw marketing video’s kan van alles zijn. Niet alleen het genereren van verkeer naar je website, maar misschien bijvoorbeeld ook simpelweg conversie. De enige manier dat je mensen op jouw website gaat krijgen is door ze ernaartoe te leiden. Social media video’s hebben zich diverse keren hiervoor een uitstekend gereedschap te zijn.

Je kan het! (Dat zou ook moeten…)

Er zijn diverse factoren die komen kijken bij het generen van weergave op jouw video’s en het hieruit genereren van verkeer en omzet. Dit zal misschien in het begin wat overweldigend zijn, daarentegen is het het dubbel en dwars de moeite waard. Je hebt de mogelijk om super doelgericht je potentiële klanten aan te boren. Mocht je er in de tussentijd niet helemaal uit komen, staan wij natuurlijk klaar om je ermee te helpen. Neem in dat geval contact met ons op.