De laatste jaren heeft video een flinke vlucht gemaakt in het online wezen. Meer dan 60% van al het dataverkeer vandaag de dag is voor video. Niet voor niets. Maar hoe heb jij als bedrijf daar wat aan? Het is bewezen dat een videoboodschap aanzienlijk beter binnen komt dan bijvoorbeeld een goed geschreven tekst. Des te meer reden om jouw bedrijf ook op de kaart te zetten met een video. Niet alleen om jouw merkaanwezigheid te versterken, maar ook om bijvoorbeeld je conversie te verhogen. Wat is aantrekkelijk om te doen?

Tekst vs. Video

Je kunt bijvoorbeeld 10 verschillende pagina’s inrichten met tekst. Elk gemiddeld 200 woorden per pagina. Aan het einde van de rit heeft jouw bezoeker 10% hiervan geregistreerd en onthouden. Dit allemaal past ook in een video van ruwweg 2 minuten. Het is diverse keren bewezen dat een video aanzienlijk beter werkt dan tekst. Wil je er zeker van zijn dat jouw bedrijf en zijn functie een indruk maakt op de kijker? Kies dan voor een bedrijfsvideo. Je boodschap zal niet alleen een stuk beter blijven hangen, maar je brengt de algehele ervaring op jouw site naar een veel hoger niveau. Daarbovenop worden je videos doorgaans aanzienlijk makkelijker gedeeld dan een lap tekst. Een aantal redenen op en rij.

  • Het is snel. De aandachtsspanne van gemiddeld gebruiker ligt op astronomische laagte.
  • Het is gemakkelijk te bevatten. Probeer maar eens in een tekst uit te leggen hoe een krop sla er uit ziet. Probeer dit vervolgens in een video.
  • Video is aantrekkelijk voor diverse zintuigen. Als een foto duizend woorden spreekt, kun je je voorstellen wat een video doet?

 

Laten wij over één ding heel duidelijk zijn

We preken nu al een poosje over video, en hoe fantastisch het wel niet is, maar het is van belang om in te zetten ALS ONDERSTEUNING van je tekst content op jouw website. Wij suggereren niet dat je de pagina’s op jouw website gewoon leeg kan laten en er alleen een video in kwijt hoeft. Helaas werkt dat zo niet, zeker niet met oog op je Google rankings. Laat je website bezoekers kiezen.