Vloggen is hot en happening. Een aantal jaar geleden was het concept ‘vloggen’ enkel voor lui zoals Enzo Knol en soortgelijk. Vlog’s over vissen, auto’s, games en meer. Inmiddels heeft men het zakelijk nut van de vlog ook uitgevonden. Tevens ook dat dit helemaal niet perse met dure camera apparatuur moet, maar ook gewoon prima met je mobiel kan.

Echter is het zo dat je in sommige gevallen een derde hand nodig hebt om te kunnen filmen wat je wilt. Misschien wil je het uitbreiden met een lamp of een microfoon. Misschien wil je je mobiele vlog opnemen op een statief? Maar hoe bevestig ik deze? Ik heb een aantal mobiel vlog accessoires bij elkaar gezet voor je. Gooi deze in je tas of broekzak en je bent helemaal compleet.

MOJOGEAR mobiele telefoonhouder

Nee, dit is geen houder voor in de auto. Laat die telefoon in de auto nou alsjeblieft gewoon met rust. Dit is een telefoonhouder waarmee je dus je telefoon op een statief kan plaatsen. Daarbovenop heeft deze telefoonhouder van MOJOGEAR ook een cold shoe bevestigingspunt. Je kan er dus eventueel ook een microfoon of lamp op kwijt. Zo ben je voorbereid op vele verschillende omstandigheden.

Het voordeel van mobiel vloggen is het gemak en de flexibiliteit. De mobiel vloggen accessoires die je bezit dienen dus een aanvulling hierop te zijn. Deze MOJOGEAR mobiele telefoonhouder mag daarom niet ontbreken.

Manfrotto Mini statief

Wanneer je het hebt over een statief, denk je al snel aan zo een groot log gevaarte waar je een camera op zet. Eerder noemde wij al het voordeel van mobiel vloggen. Namelijk gemak en flexibiliteit. Wanneer je op pad moet met een extra tas om je statief mee te kunnen nemen zijn beide punten het raam uit. Zie hier: het mini-statief. Deze past in je broekzak, handtas, rugzak. Ga zo maar door.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Manfrotto Mini-Tripod. Dit is een hoogwaardig kwalitatief product. Vervaardigd van hoogwaardige materialen. Deze laat je 20 keer van de trap af vallen en dan ben je nog steeds in orde. Iets wat in mijn ogen de relatief hoge prijs goed maakt. De poten zijn stevig en het balhoofd maakt diverse hoeken mogelijk. Met de poten ingeklapt houd deze ook prettig vast.

Tilting bracket

Ik hoor je al denken. Een tilting wat?! Al zou je weten wat het is, zou je het vreemd vinden dat je het hier aan treft als suggestie. Laat me je uitleggen hoe dat zit. Deze accessoire is eigenlijk voor het bevestigen van lampen of monitors op camera apparatuur. Echter kan je deze ook op een statief zetten. Dit maakt het voor jou mogelijk om portrait modus video’s te vloggen op een klein en handzaam statief!

Met al deze bovenstaande mobiel vlog accessoires maak jij je setup compleet. Zo kun je niet alleen in portret modus filmen, maar ook in landscape modus. Tevens uit te breiden met een microfoon of lamp. Doe er je voordeel mee!