Wanneer je jouw video content op social media plaatst, wil je natuurlijk dat deze zo veel mogelijk weergaven gaat genereren. Althans, over het algemeen wel. In dit blog ga ik er in elk geval van uit van wel.

Om je content optimaal te laten renderen op social media kun je de video hierop aanpassen. Op social media is over het algemeen de mobiele gebruiker in de ruime meerderheid. Het is dan ook niet alleen goed om jouw content te ondertitelen, maar ook om deze vierkant te maken. In jargon gaan we het beeldschermratio aanpassen.

Duratie: 2-5 minuten.

Stap 1. Upload de video die je vierkant wilt maken

We navigeren als eerste naar www.kapwing.com en selecteren ‘upload’. Kies vervolgens het bestand van de video die je wilt aanpassen. In het geval dat de video al online staat, kopieer dan vervolgens de URL van de video en plak deze hier.

Stap 2. Selecteer het beeldschermratio

Nu dat je video is ingeladen kun je een beeldschermratio kiezen. Zoals je kunt zien zijn er verschillende mogelijkheden. Voor IGTV, Facebook, Twitter en ga zo maar door. Maar het ratio wat wij in dit geval zoeken is 1:1. Dit is het beeldschermratio voor vierkante video.

Belangrijk: op dit scherm kun je kiezen of je de video wilt croppen, of niet. Kies je voor ”No crop”? In dat scenario zal je horizontale video boven en onder opgevuld worden met zwarte (of witte) balken. Kies je voor crop? Dan zal Kapwing je video uitvullen om deze op die manier ”vullend” te maken alszijnde een vierkante video. Rechts kunnen je bepalen hoe je dan je video geframed wilt hebben.

Stap 3. Create!

Nu dat je tevreden bent met hoe je video geframed is, kunnen we de video renderen en vanaf dat punt distribueren. Klik rechtsonder op ”Create”, wacht tot de video gerenderd is en klaar! Download de video en have fun!