De NAB 2018 is weer achter de rug. Wij hebben weer mogen smullen van al dat mooie spul wat er aan gaat komen. Ook Blackmagic heeft inmiddels zijn goodies uit de doeken gedaan. Zie hier, de Blackmagic Pocket Cinema 4K. De oorspronkelijke Pocket Cinema is inmiddels al sinds 2013 op de markt. Vanaf dag één is deze een favoriet geweest van vele filmmakers. Blackmagicdesigns heeft goed geluisterd naar de feedback door de jaren heen. Deze ervaring hebben zij nu in een waardig opvolger gestopt.

Afbeelding van hireacamera.com

Nieuwe body

De Blackmagic Pocket Cinema 4K is zoals je kunt zien opzich niet meer zo pocket meer. De oude body heeft namelijk plek moeten maken voor een complete nieuwe variant. Zijn body bestaat uit een mengsel van Polycarbonaat en Carbon fiber. Dit zorgt er niet alleen voor dat de camera heel sterk is, maar ook licht. De Blackmagic pocket cinema 4K is ’s werelds lichtste professionele 4K camera. Een uitstekende reispartner dus. Ondanks dat de body volledig vernieuwd is, is de camera nog altijd uitgerust met een MFT fitting.

Handheld

Blackmagicdesigns laatste creatie is bedacht voor de videograaf die veel handheld schiet. De volledig vernieuwde body is daarom vooral ergonomisch ingericht. Volgens Blackmagicdesigns zou deze nieuwe Pocket Cinema 4K vrijwel volledig te bedienen moeten zijn met één hand. In elk geval de belangrijke bedieningselementen. Waaronder, start/stop opname, still-knop, ISO, shutter, aperture, witbalans en nog veel meer. In principe is de camera ingericht als veel bekende camera’s. De camera zou dan als bekend aan moeten voelen volgens Blackmagicdesigns.

De Pocket Cinema 4K en zijn grote viewfinder

Aan de achterzijde van deze nieuwe camera vinden we een 5 inch viewfinder. De viewfinder is volledig met touch te bedienen. Helaas is de viewfinder niet uitklapbaar, dit zorgt er voor dat je alleen direct aan de achterzijde van de camera kunt zien wat je aan het filmen bent. Iets wat je natuurlijk prima met een externe recorder/monitor kunt oplossen.

Afbeelding van Hireacamera.com

De Blackmagic Pocket Cinema 4K is vanaf medio September leverbaar en zal zeker te vinden zijn in het arsenaal van One Studios. De camera is uitstekend te gebruiken voor mooie B-roll en dat is waar wij ons ook graag in onderscheiden. Meer weten over de Blackmagic Pocket Cinema 4K? Bekijk ‘m hier.