Een professionele bedrijfsvideo is een uitstekend gereedschap om jezelf goed op de kaart te zetten. Niet alleen zien mensen wie jij bent, maar ook waar je voor staat.

De bedrijfsvideo is een wereld op zichzelf. Met allerlei verschillende methoden en soorten. Misschien wil je dat je producten centraal staan? Of misschien je personeel? Ga zo maar door. Wat we dan ook besluiten, hieronder heb ik een aantal bedrijfsvideo ideeën voor je bij elkaar gezet.

1. De sfeerimpressie video

Dit type professionele bedrijfsvideo is denk ik wel mijn persoonlijke favoriet. De naam verklapt het al. Dit betreft een algehele presentatie van hoe het er in jouw bedrijf aan toe gaat, zonder dat er echt iets verteld wordt. De cinematografie is namelijk de verhaalverteller in dit scenario. Wij zorgen er voor dat de ervaring versterkt wordt door bijvoorbeeld geluidseffecten toe te voegen. Daarbovenop sterke en passende muziek waarop de gehele video gemonteerd word. Nou goed, kijk zelf maar. Hieronder zie je een sfeerimpressie video die wij maakte bij de heren van Cool Kid Customs.

2. De diensten video

Deze zou allicht ook onder de noemer productvideo kunnen vallen, maar ik beschouw dit gewoon een productvideo. In deze soort video laten we natuurlijk jouw bedrijf zien, maar de hoofdpersoon van de video is een specifieke dienst. Heb jij een hele speciale methode voor het afleveren van jouw goederen? Lever jij een specifieke dienst voor een specifieke groep? Leg het ze uit in duidelijke taal. Zo laat je stiekem niet alleen je expertise zien, maar ook waarom deze dienst van jou zo belangrijk is. Hieronder een voorbeeld. Opgenomen bij Fysiotherapie Rachelle Smit.

3. De Wie-ben-ik video

De naam verklapt opnieuw een heleboel. In dit type laat ik jou aan het woord. Jij stelt jezelf voor. Verteld wie je bent. Wat voor rol je vervuld in het bedrijf. Hoe lang je het werk al doet. Ga zo maar door. Niet alleen krijgt de kijker dan een duidelijk beeld van wie jij bent , maar ook hoe goed je wel niet bent in jouw werk. Tegelijkertijd, terwijl jij je verhaal doet. Laat ik zien hoe dat er uit ziet als je aan het werk bent. Kijk maar, zoals dit. In dit geval had ik het genoegen met Autospuiterij Mark van wijk.

4. De tutorial video

Zeker weten dat jouw kijkers overtuigd gaan worden van jouw expertise? Laat ze dan zien hoe het moet! Leg ze bijvoorbeeld uit hoe ze die speciale pluggen van jou moeten gebruiken. Misschien zelfs hoe ze een bepaalde massagetechniek moeten passen. Ga zo maar door. In elk geval laat jij haarfijn zien hoe zij te werk moeten treden. Niet alleen help je ze, ook kunnen ze echt niet om jouw expertise heen.

Ook jouw bedrijf heeft baat bij een professionele bedrijfsvideo

Met bovenstaande ideeën heb je inderdaad al een idee. Echter is een bedrijfsvideo een creatief proces zonder beperkingen. De mogelijkheden zijn dus niet beperkt tot bovenstaande soorten video’s. Ik maak deze hoe dan ook op maat, dus laat me jouw ideeën weten. Klaar om er mee aan de slag te gaan?

Bel mij terug!

Graag tot snel!

bedrijfsvideo