Leestijd: 5 minuten.

Het gebruiken van video marketing om jouw bedrijf te helpen is een goed idee. Voor een inmiddels heel groot aanbod van redenen. De ene net even wat analytischer dan het ander. Hieronder een drietal redenen die glashelder zijn.

Verhoogde vindbaarheid

Jij, jouw bedrijf en jouw product zijn te vinden via Google. In de meeste gevallen zal een deel van de omzet afkomstig zijn uit de online vindbaarheid. Wanneer jij als motorspuiterij onder zoekterm ”Motor spuiten” goed gevonden wordt, kun je veel aanvragen verwachten. Dit is iets waarin video kan helpen.

Waarom video marketing jouw bedrijf helpt

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Maandelijks verwerkte zij in 2017 3 miljard zoekopdrachten per maand. Je kunt je dus voorstellen dat men ook op YouTube zal zoeken naar ”Motor spuiten”. Daarbovenop toont Google in de zoekresultaten ook video’s. Wanneer jouw video goed geoptimaliseerd is kun je dus verwachten dat deze ook op Google op de eerste pagina terecht kan komen, zoals hiernaast weergegeven. Dat is dan weer een extra organisch vangnet voor potentiële klanten!

Geef je bedrijf een gezicht

Je kan nog zo vaak beweren dat je zo een ontzettend tof bedrijf bent, maar nog beter is het simpelweg laten zien. Laat ik duidelijk zijn, die ”Wie zijn wij” pagina’s hebben absoluut meerwaarde, maar gooi tekst in de boks ring samen met foto en video en dan zal de winnaar al vrij snel duidelijk zijn. Namelijk, video. Niks draagt namelijk meer overtuigingskracht dan een sterke video waarin jouw team zichzelf in actie laat zien.

Je potentiële klant en klant wil het

Als er ergens over bergen en bergen met data te vinden is, dan zijn het de redenen waarvoor het gebruik van video in jouw marketing strategie een goed idee is. Niet alleen jij als bedrijf zou dit moeten willen, de klant/potentiële klant wil graag dat je het doet. Even een aantal feiten op een rijtje om dit te onderbouwen:

  • 6 op de 10 heeft een voorkeur naar online video ten opzichte van live TV.
  • Men bekijkt wereldwijd 1 miljard uur aan videocontent per dag op YouTube.
  • 65% gebruikt YouTube om een probleem op te lossen.
  • Wanneer er keuze is, bekijkt 72% liever de video op jouw website pagina, dan de tekst te lezen.

Simpel gezegd, jouw klant/potentiële klant komt graag meer te weten over jou of je product middels een video.

Nu snap ik dat je misschien niet meteen een idee hebt van hoe jij dan effectief video kan gebruiken in jouw marketing strategie. Daar wil ik je graag mee helpen. Plan jouw video marketing advies scan in met mij. In 30 minuten tijd heb jij een idee van de zin- en onzin van video voor jouw bedrijf. Kosteloos. Plan jouw datum.